понеделник, 18 ноември 2013 г.

Швеция - Португалия - "развръзката"


 

2 - 3„Развръзката“ – така можем да наречем предстоящата среща между Швеция и Португалия на стадион Френдс Арена в Стокхолм, която се явява реванш от баражите за класиране на Световното първенство по футбол в Бразилия през 2014 година. Само още 4-тири отбора от Европа ще имат удоволствието да играят в Южна Америка идното лято като единият от тях ще бъде определен от този сблъсък. Най-лошото в случая е, че Мондиал 2014 ще остане без Роналдо или Ибрахимович.

Швеция има своите шансове и те не са никак малки. В първата среща момчетата на Ерик Хамрен опитаха да не допуснат гол и да се приберат у дома със суха мрежа. Това не се обаче не се случи и сега домакините имат гол пасив. 32-годишният Златан Ибрахимович нямаше нито едно чисто положение пред себе си в Лисабон, но сега в Стокхолм на неговия отбор му се налага да бележи. В атаката на Швеция отново ще видим Ибра подкрепян от Елмандер, който ще играе зад нападателя. По фланговете на скандинавци ще оперират Кацаниклич и Ларсон, от които ще се очакват опасни пробиви и остри центрирания към високите нападатели.

Португалия успя да изгради достатъчно стабилна защитна линия, която не се пропука през цялата среща. Сега обаче концентрацията на Пепе и Алвеш в средата на отбраната ще трябва да е още по-голяма, тъй като двубоят вече е в решаващата си фаза и всяка една грешка би струвала много. Коентрао и Перейра ще са крайните бранители на Португалия, а в средата се очаква да действат Нани, Велосо и Мутиньо. Разбира се, централен нападател ще е Пощига, а по фланговете ще са Роналдо и Нани. Това, което очаквам да видим на терена е как гостите приемат играта в своята половина и разчитат изцяло на контри. Оставянето на инициативата в ръцете на шведите като цяло не е добра идея, но пък ако Португалия е уверена в здравата си отбрана, това може да донесе само ползи на гостите. Увлечени в атакуващи действие жълто-сините лесно могат да бъдат хванати неподредени в защита.

Швеция и Португалия са от основните европейски сили и ще е жалко, за който и да е от двата отбора. Да гледаме Световното първенство по футбол в Бразилия през 2014 без единия от двата отбора наистина няма да е приятно, но жребият реши всичко. Насочвайки погледи към съперниците виждаме, че те имат изиграни 16 мача помежду си, от които победите са 6 – 4 в полза на скандинавците.


0 коментара:

Публикуване на коментар