сряда, 20 ноември 2013 г.

Урни за жребия на Световното първенство по футбол в Бразилия 2014Станаха ясни вече всички участници на финалите на Световното първенство по футбол в Бразилия през 2014 година. Единственият тим, който все още е под въпрос, тъй като не е изиграл срещата си реванш, това е Уругвай. Урусите са домакини на Йордания след 5-0 в първия мач, най-вероятно втората среща е протоколна и тя само трябва да подпечата билетите на Уругвай за Бразилия. Това, което ни вълнува най-много нас като футболни фенове е жребият за групите. Както винаги отборите ще са разпределени в 4 урни според класацията им в октомврийската класация на ФИФА. В първа урна попадат отборите на домакините от Бразилия, които ще са лидери в Група А. Останалите отбори от тази урна също ще са поставени на първите места в групите, като по този начин ги определяме като фаворити за победители в крайното класиране.


Първа урна : Бразилия, Испания, Германия, Аржентина, Колумбия, Белгия, Уругвай, Швейцария


Втора урна: Холандия, Италия, Англия, Португалия, Гърция, Босна и Херцеговина, Хърватия, РусияТрета урна: Франция, Чили, Еквадор, Кот Д'Ивоар, Гана, Алжир, Нигерия, КамерунЧетвърта урна: Япония, Иран, Южна Корея, Австралия, САЩ, Мексико, Коста Рика, Хондурас

Не може, да не ни направи впечатление присъствието на отбори като Италия, Англия и Холандия във втора урна, тъй като сме свикнали да поставяме тези държави сред фаворитите за спечелване на мондиалите. Сега ситуацията поставя тези тимове на втората позиция в групата и те ще трябва да мерят сили със съперници като тези от първа урна още в груповата фаза. Другата изненада за мен е поставянето на Мексико в последната четвърта урна, където спокойно можем да кажем са аусайдерите. Сомбреротата винаги са били сила на финалите, без значение как са се представяли в квалификациите, но този път задачата им изглежда тежка.


Церемонията по тегленето на жребия за груповата фаза на турнира ще се състои на 6 декември в град Мата ди сан Жуан.
0 коментара:

Публикуване на коментар