събота, 16 ноември 2013 г.

Баражи за Световното първенство по футбол през 2014 в Бразилия

Вчера се изиграха и първите срещи от баражите за класиране на Световното футболно първенство в Бразилия през 2014 година.
Най-интересната среща определено беше тази в Лисабон, където един срещу друг се изправиха отборите на Португалия и Швеция водени от звездите си Кристияно Роналдо и Златан Ибрахимович. Като фаворит за спечелването на този мач, беше определен отборът на домакините, а феновете им трябваше да чакат до 82-та минута, когато Роналдо със страхотен гол откри резултата и прати трибуните в екстаз. В тази среща и двата отбора подходиха предпазливо като никой не искаше да допусна гол. До попадение така и не се стигна и така Португалия спечели с минималното 1-0 и има аванс преди аванса.
В балканското дерби ГЪрция и Румъния направиха интересен сблъсък, в който домакините не успяха да вземат чиста победа и въпреки че победиха с 3-1 оставиха шансове на северните ни съседи за реванша. Голмайсторите в тази среща бяха Константинос Митроглу с две попадения, Димитрис Салпингидис, а за гостите се разписа Богдан Станчу. Срещата в Руминия също ще е много интересна, защото съм сигурен че домакините ще се хвърлят с всички сили да променят този негативен за тях резултат.
Друг балкански отбор, този на Хърватия гостува на Исландия в първия сблъсък между двата отбора. Гостите бяха считани за фаворит и се очакваше те да спечелят още в първата среща, но това не се случи. Домакините останаха с човек по-малко в 50-тата минута, когато Скуласон получи червен картон, но и това не беше достатъчно, за Хърватия да вземе победата. Въпреки това, балканците си остават фаворити в този двубой, а ние чакаме с нетърпение реванша в Загреб.
Украйна и Франция заформиха 4-тия бараж за Световното първенство по футбол в Бразилия през 2014. Мнозина считаха петлите са отбора, който ще продължи напред, но след първия сблъсък нещата не изглеждат точно така. Зозуля и Ярмуленко стреснаха французите преди реванша, а това 2-0 определено има защо да притеснява петлите. Срещата в Париж ще бъде пропусната от Кучер и Кошчелни, тъй като и двамата си изкараха червени картони в последната минута на двубоя.
Реваншите на тези четири двубоя са на 19 ноември с начален час 21:45 часа.

0 коментара:

Публикуване на коментар