сряда, 19 юни 2013 г.

bet365 забранен за достъп от България - решения за залагащите

Както най-вероятно вече знаете, това което се замисляше отдавна, но просто се отлагаше по някакви причини, вече е факт. Държавната комисия по хазарта забрани на българските интернет оператори да предоставят достъп на своите потребители до чуждестранни интернет сайтове за залагане. Според съда такива са незаконни и ако искат да присъстват на българския пазар трябва да се лицензират или с други думи да си плащат за легализация. До тук добре, но работата е там, че при това положение сайтове като бет365 искат да присъстват на българския пазар, но странно защо някои им пречи те да платят своя лиценз. Абсолютно цялата процедура по лицензирането е мътна река пълна с подводни камъни, разбирайки пречки, които се появяват една след друга. Нямам намерение да коментирам и обсъждам политиката на България и интересите на бизнесмените ни, но все пак мога да поздравя новото правителство с първото си взето решение, което определено „ ще оправи България”. Точно това беше най-важното и най-съдбоносното за цялата държава, казано с ирония разбира се. Достъп до онлайн букмейкърите нямат и в страни като Китай и Виетнам, но за наша радост на нас ни забраняват само някои определени сайтове. Предполагам, че всички обичащи залозите са потресени, също като мен от мисълта, че вече няма да залагаме с един клик влизайки в акаунта си, а ще ни се наложи отново да висим по опашки да попълваме фишове и да търпим оправдания от рода на „ами то вижте сега, не мога да ви пусна фиша, няма система”. Лошото тук е, че все повече хора започнаха да свикват с интернет залозите, а и коефициентите са много по-добри от тези на нашия монополист. Технологията напредна изключително много и хората се насочиха към залози онлайн в сайтове като бет365. Възможно беше да се залага дори от мобилни телефони, но сега според нашите управляващи това няма как да стане. Както обичам да се изказвам „да ама не”. Решение има и решения ще продължават да се измислят, защото никои няма да търпи да му налагат забрани от този тип. Това, което интернет ни предлага като вариант е да използваме прокси сървър. Това е метод, чрез който специален софтуеър променя вашето ИП на персоналния ви компютър, което за всеки си е уникално, като му слага такова от друга държава, по този начин се заблуждава цялата система, че сайтът се търси от машина намираща се извън територията на България. Разбира се цялата процедура се усложнява допълнително, а този вариант все още не е единствения възможен. Най-вероятно ще се наложи да почакаме за да видим какво развитие ще има по случая, а до тогава къде да залагаме ?
Отговор отново има! Много хора се заричаха по форуми и сайтове, коментирайки това решение на Държавната комисия по хазарта, че няма начин те да залагат в пунктовете на Еврофутбол. За тях има две решения, ако и вие сте от тези, които обичат да залагат при бет365 онлайн, то трябва да прочетете следващите няколко реда.
Вариант 1: Букмейкърът бет365 създаде специално за българските си потребители огледален сайт, с абсолютно същото съдържание и функции, но просто под друг домейн. Новото име е http://allsport365.com и по нищо не се различава от www.bet365.com. Тук спокойно можете да продължите да си залагате и да чакате новото решение на Държавната комисия по хазарта, която със сигурност ще измисли нещо друго, но да се надяваме, че до тогава ще мине много време.
Вариант 2: Мобилната версия на сайта също все още е достъпна. Проблемът при нея е, че е изключително опростена и интерфейсът и дори може да ви подразни, тъй като всичко е наистина много семпло. Ето и адреса http://mobile.bet365.com.
Всички най-вероятно сте видели пълния списък със забранени сайтове предлагащи незаконни залагания, тъй като всеки един интернет оператор е длъжен да покаже заповедта от Софийския районен съд, при опит да бъде намерен адреса на спрян сайт. Оказа се също, че някои от интернет доставчиците са забранили достъпа до мобилната версия на сайта, което е проблем, тъй като тя не попада в списъка със забранените от ДКХ, което от друга страна си е своеволие от страна на вашите интернет оператори, което пък ако продължава нищо чудно скоро да станем като Китай и да останем без фейсбук...
Надявам се че съм бил полезен и изчерпателен. Дали сайтове като бет365 предлагат незаконни залагания не е наша работа, а на ДКХ и само членовете и си знаят за какво става въпрос. Това което ние искаме е да си залагаме от компютрите, а не да се редим по опашки в кварталните пунктове.

4 коментара:

 1. Добре като ми промени Ипто на украинско примерно ще възникне проблем....не може всеки ден да залагаш опт ралзична страна, защото веднага ти блокират тегленията и депозитите. Имах подопбен проблем, и ми казах че ако залагам от др страна - засечат ми ИП че нее от Бълграия, трябва да си сменя регистрацията, демек документ че живея в съответната страна и такива неща.. Нема да е толкова просто колко го мислите всички....

  ОтговорИзтриване
 2. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

  ОтговорИзтриване
 3. Exellent post. thanks for a lot of innfos about Bet365 bonus . Thanks and wish all the best

  ОтговорИзтриване
 4. Exellent post. thanks for a lot of innfos about Bet365 bonus . Thanks and wish all the best to all.

  ОтговорИзтриване